„Tradycje wielkanocne”
Zbliżające się święta zainspirowały uczniów Zespołu Szkół Zawodowych do podjęcia rywalizacji w konkursie "Tradycje wielkanocne". W zmaganiach udział wzięło 6 drużyn dwuosobowych technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zadaniem uczniów było przygotowanie słonej i słodkiej potrawy wielkanocnej.
Uczniowie wykazali się dużą pomysłowością, oryginalnością oraz niepowtarzalnym smakiem. Pięcioosobowe jury przyznało:
I miejsce -Julia Wędlik i Weronika Ratajczak - za przygotowanie sernika i tarty ze szpinakiem i jajkiem,
II miejsce ? Aleksandra Sobierajska i Aleksandra Szczepaniak - za miodownik i ciasto francuskie nadziewane filetem z kurczaka i pieczarek,
III miejsce ? Aleksandra Dmyterko i Patrycja Chmielewska - za przygotowanie mazurka i jajek nadziewanych różnymi pastami.
Fot. Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu