dobre praktyki,ecowaste4food,innowacyjne rozwiązania technologiczne,restauracaj Concordia Taste,UMWW,Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego,warsztaty,zapobieganie marnowaniu żywności,zero waste,Zespół Szkół Zawodowych w Rawiczu,zsz rawicz
Zapobieganie marnotrawienia żywności – EcoWaste4Food
Grupa uczniów kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w Zespole Szkół Zawodowych w Rawiczu uczestniczyła w warsztatach organizowanych w ramach projektu EcoWaste4Food, którego partnerem jest Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego.
ecowaste4food,ekologia,projekt,żywność
Kolejny projekt ekologiczny w Wielkopolsce
W siedzibie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego zorganizowano konferencję w ramach europejskiego projektu ECOWASTE4FOOD mającego za zadanie wspieranie ekologicznych rozwiązań innowacyjnych w celu zmniejszenia marnotrawienia żywności i promowania gospodarki efektywniejszej zasobowo. Powiat Rawicki reprezentowali Wicestarosta Jakub Moryson oraz nauczycielki Zespołu Szkół Zawodowych w Rawiczu Panie Monika Świtała oraz Agnieszka Matysiak.